Női kézilabda BL: négyes döntőben a címvédő Győr, a Fradi búcsúzott a tornától

MTI 2018. április 14., 22:00

A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe, miután az idegenbeli 26-20-as sikert követően a negyeddöntő szombati visszavágóján 30-28-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát.

A 11 gólos Görbicz Anita „behúzta” a Győrt a budapesti négyes döntőbe Fotó: MTI

A győriek a múlt szombaton kiharcolt hatgólos előny tudatában magabiztosan kezdhették a második mérkőzést, amelynek annak ellenére is az ETO volt az esélyese, hogy Tomori Zsuzsanna, a norvég Nora Mörk és a holland Cornelia Nycke Groot is hiányzott sérülés miatt. A norvég Stine Oftedal felgyógyult ugyan, de nem kockáztatták játékát.

Óriási iramban kezdődött a meccs, eleinte szinte minden támadásból gól esett, a védelmek csak lassan ébredeztek.

A 10. percben 6-4-re, majd kisvártatva 8-6-ra vezetett az ETO, ám sorozatban négyszer volt eredményes a lelkesen küzdő Podgorica, így Ambros Martín vezetőedző kénytelen volt időt kérni. A 20. percben már három góllal volt jobb a Buducnost, azaz összesítésben félig ledolgozta hátrányát.

Végül a nyolcperces hazai gólcsendet Görbicz Anita törte meg, aki negyedik hétméteresét értékesítette. Az egyenlítés sem késett sokáig (11-11), majd mindkét oldalról egy-egy játékost kiállítottak, s a létszámhátrányos játékban, a 26. percben a Győr visszavette a vezetést (13-12). A montenegróiak is magukhoz tértek azonban, és fordítottak, végül Görbicz időn túli hétméteresével lett 15-15 a félidő állása.

A fordulást követően kapust cserélt az ETO, Kari Aalvik Grimsbőt Kiss Éva váltotta. Továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes, a podgoricaiak csak rövid ideig tudtak vezetni hol egy, hol két góllal. Az idő múlásával a magyar bajnok továbbjutását már nem fenyegette veszély. Görbicz még emberhátrányban is eredményes volt, igaz, később – hat sikeres kísérlet után –  kihagyott egy büntetőt. Az utolsó negyedóra 23-21-es győri előnyről indult, és utolsó tartalékait próbálta mozgósítani a Buducnost, ám hiába. A hazaiak összesítésben őrizték előnyüket, és végül ezt az ütközetet is megnyerték.

A Ferencváros 32-22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában a negyeddöntő szintén szombaton rendezett visszavágóján, így kettős vereséggel, 63-51-es összesítéssel búcsúzott. Az FTC egy héttel ezelőtt, Dabason 31-29-re kapott ki. A Rosztov-Don története során először jutott négy közé a BL-ben, illetve elődjében, a BEK-ben, ez a Ferencvárosnak 2002-ben sikerült legutóbb. A Final Four sorsolását kedden rendezik a magyar fővárosban, a tornára pedig május 12-én és 13-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 30-28 (15-15)
-----------------------------------------------------------------
gólszerzők: Görbicz 11, Hansen, Amorim 4-4, Broch, González 3-3, Bódi, Puhalák 2-2, Fodor 1, illetve Raicevic 9, Brnovic 6, Ujkic, Konatar, Jaukovic 3-3, Pavicevic 2, Pletikosic, Laslo 1-1
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 56-48-as összesítéssel

Korábban:
Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-22 (20-12)
Tj.: a Rosztov-Don, kettős győzelemmel, 63-51-es összesítéssel

Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán) 32-25 (17-12)
Tj.: a Vardar kettős győzelemmel, 56-48-as összesítéssel

Vasárnap:
Metz HB (francia)-Bukaresti CSM (román) 17.00 (az első mérkőzésen: 34-21)