Elhódította a Dunaújváros a női vízilabda LEN Kupát

MTI 2018. április 14., 19:00

Fennállása legnagyobb sikereként LEN Kupa-győztes lett a Dunaújváros női vízilabdacsapata. A magyar együttes a spanyolországi négycsapatos döntő szombati fináléjában a görög Olympiakosz felett diadalmaskodott két góllal.

Aranyos lányok. Önfeledten örültek a Dunaújváros vízilabdázói a nemzetközi kupagyőzelemnek Fotó: Len.eu

A 2014-ben LEN Kupa-első görög együttes talált be először, Garda Krisztina csapatkapitány révén azonban hamar egyenlített a Dunaújváros, majd váltott vezetéssel jutottak el a felek 4-4-ig. A második negyedben először volt kétgólnyi a különbség Mihók Attila alakulata javára, a nagyszünetre pedig 7-5-ös magyar vezetés mellett vonulhattak el a csapatok.

A szívós pireusziak nem adták fel, 9-9-nél utolérték a Dunaújvárost, majd 10-10-nél is együtt voltak, újítani azonban a magyar csapat tudott, amely előbb a háromgólos Szilágyi Dorottya duplájával tartotta a nyerő pozíciót.

A hajrában pedig az összesen négyszer eredményes Garda, utána pedig Gurisatti Gréta talált be kétszer egymás után, s nyert végül 13-11-re a magyar csapat.

A Dunaújváros korábban kétszer játszott a trófeáért a második számú európai női pólósorozatban, de 2001-ben és 2009-ben is be kellett érnie a második hellyel. Most viszont meglett a kupagyőzelem.

Eredmény, női LEN Kupa, négyes döntő, Mataro, finálé:
Dunaújváros-Maarsk Graphics - Olympiakosz (görög) 13-11 (4-4, 3-1, 3-4, 3-2)
----------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Garda 4, Szilágyi 3, Mchunu, Gurisatti 2-2, Ziegler, Mahieu 1-1

korábban:
a 3. helyért:
CN Mataro (spanyol)-Padova (olasz) 11-8 (4-3, 3-1, 2-2, 2-2)
pénteken játszották, elődöntők:
Dunaújváros-Mataro 11-7
Olympiakosz-Padova 10-4