BL: háromgólos hátrányt dolgoztak le Rómában a Farkasok, és hazavágták Messiéket

MTI 2018. április 11., 07:32

Csodálatos feltámadást produkált az AS Roma a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, miután kedd este hazai pályán 3–0-ra legyőzte az FC Barcelonát, így 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal bejutott az elődöntőbe. 

 

Az olasz csapat játékosai mindvégig hittek benne, hogy képesek legyőzni a katalánokat

Az olasz fővárosban reménytelennek látszó helyzetből, 1-4-ről kezdte a mérkőzést az AS Roma, ám az már az első pillanattól érezhető volt: hisz abban, hogy ledolgozhatja a hátrányát a Barcelona ellen. Az olaszok rögtön nagy iramban vetették magukat a küzdelembe, már a hatodik percben be is talált a Roma, amikor De Rossi kiugratásából Dzeko szép gólt szerzett.

Ez tovább tüzelte a hazaiakat, míg a Barca nem változtatott kényelmes játékán, így az első félidőben végig a Roma volt a jobb, és több nagy helyzetet is kialakított, igaz, valamennyit ki is hagyta.

A szünet nemcsak az összeállításokban nem hozott változást, a csapatok futballja is ugyanaz maradt a második félidőre, a házigazda elképesztő energiákat mozgósítva ment előre, a Barcelona pedig enerváltan, veszélytelenül játszott. A római fölény aztán az 58. percben újabb góllá érett, a Piquet Dzeko elleni szabálytalansága miatt megítélt büntetőt De Rossi lőtte be magabiztosan.

A Barcelona érezhetően teljesen összezavarodott, a Roma pedig fáradhatatlanul zakatolt tovább. A hajrára kanyarodva, a 82. percben egy jobb oldali szöglet után Manolasz jól érkezett a rövid oldalra és gyönyörűen csúsztatott a kapuba. Az Olimpiai Stadion szinte felrobbant a továbbjutást ígérő gólt követően, s talán ez ébresztette fel a vendégeket is, akik a következő öt percet meghajtották, de képtelenek voltak igazán nagy helyzetbe kerülni. A négyperces hosszabbításban a Roma okosan játszott, megőrizte előnyét, amivel óriási bravúrt bemutatva bejutott az elődöntőbe. Ez 1984 óta először sikerült neki.

A Manchester Citynek nem sikerült ugyanez a bravúr, hazai pályán is kikapott a Liverpooltól, így a Kormoránok jutottak be az elődöntőbe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
AS Roma (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 3-0 (1-0)
gól: Dzeko (6.), De Rossi (58., 11-esből), Manolasz (82.)
Továbbjutott: az AS Roma, 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Manchester City (angol)-FC Liverpool (angol) 1-2 (1-0)
gól: Jesus (2.), illetve Szalah (56.), Firmino (76.)
Tj.: a Liverpool, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.