Három szeméttelepet határidő előtt bezártak Kolozs megyében

Hírösszefoglaló 2018. április 10., 15:35

Határidő előtt bezárta a Kolozs Megyei Tanács a tordai és a szamosújvári szemétlerakatot, amelyek nem feleltek meg a szabványoknak – közölte keddi sajtóértekezletén Alin Tişe tanácselnök.

Fotó: Barabás Ákos

A megyei önkormányzat vezetője az Agerpres szerint elmondta, a tordai és a szamosújvári szemétlerakatot legkésőbb júniusban kellett volna bezárni, de a munkálatokkal már most, áprilisban végeztek. Múlt héten a bánffyhunyadi szeméttelepet is lezárták, három hónappal a kötelező határidő előtt. Jövő évben kerül sor a dési és az aranyosgyéresi, szintén nem a szabványoknak megfelelő szemétlerakatok bezárására.

Kolozsvár pataréti szeméttelepét, ahol földcsuszamlás és csurgalékvíz szivárgás is gondokat okoz, ez év végéig zárják be – közölte Alin Tişe,

hozzátéve, hogy a környezetszennyezés megállítása érdekében fordított ozmózis rendszerű víztisztító berendezést helyeznek üzembe a közeljövőben. Ugyanakkor fal építését is tervezik, amely megakadályozza majd, hogy az esetleges földcsuszamlások kárt tegyenek a szeméttelep közelében haladó terelőútban.

A tanácselnök kijelentette: ez év végéig átadják az integrált hulladéktároló központot, ahol Kolozs megye összes településéről egy helyre gyűjtik majd a szemetet.