Megszünteti tulajdonosa a Magyar Nemzetet, az mno.hu-t és a Lánchíd Rádiót

Krónika 2018. április 10., 12:38

Szerdán jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet című budapesti napilap, kedd éjfélkor pedig elhallgat a Lánchíd Rádió is, mindkét médiumot anyagi gondokra hivatkozva szünteti meg tulajdonosa.

Fotó: Mno.hu

A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. keddi közleménye szerint a 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma szerdán, 2018. április 11-én jelenik meg.

A napilap és online verziója egyaránt Simicska Lajos üzletember tulajdonában van, akinek médiaérdekeltségébe tartozik a HírTV és a Lánchíd Rádiót is. A hírtelevízió sajtóértesülések szerint leépítéseken fog keresztül menni, míg a Lánchíd Rádió Kft. bejelentése szerint a rádiócsatorna kedden éjfélkor elhallgat.

A Mérce.hu információi szerint Ungár Péter, a Lehet Más a Politika frissen választott parlamenti képviselője tárgyalásokat kezd a Magyar Nemzet kiadójának megvásárlásáról. Ha sikerül a tranzakció – amire a portál szerint semmi garancia nincs, hiszen a tulajdonos eddig csak a Heti Válasz hetilap esetében jelentette be, hogy új befektető után nézhet –, a lap tovább élhet.