Tőkés a választásokról: a szeretet győzött a gyűlölet felett

Krónika 2018. április 09., 14:38

Tőkés László a szeretetnek a gyűlölet fölött aratott győzelmeként értékelte a magyarországi országgyűlési választás eredményét.

Tőkés szerint elsöprő sikert arattak, akik a magyarság önvédelmi harcának ügyét tűzték zászlajukra

A Fidesz-KDNP erdélyi európai parlamenti képviselője szerint csúfos vereséget szenvedtek azok, akik a nemzet megosztásán ügyködtek. „Ezzel szemben viszont azok, akik a magyarság önvédelmi harcának ügyét tűzték zászlajukra, elsöprő sikert arattak” – mutatott rá hétfői közleményében Tőkés.

A politikus külön kiemelte, hogy a külhoni magyarok ellen irányuló kampánypropagandának nem volt foganatja, sőt a külhoni magyarok jelentős mértékben járultak hozzá a nemzeti erő, a Fidesz-KDNP-pártszövetség sorsdöntő győzelméhez.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke „szívbéli elismerését fejezte ki Orbán Viktor elnöknek, a nemzet miniszterelnökének”, és külön is köszönetet mondott az erdélyi magyar választópolgároknak, valamint a levélszavazatok leadásában oroszlánrészt vállaló Erdélyi Magyar Nemzeti
Tanácsnak és Erdélyi Magyar Néppártnak. „A magyar választási eredmények jó hírét viszem Brüsszelbe” – közölte az EP-képviselő. Tőkés László egyébként vasárnap a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Mándokon, a 4. szavazókörben adta le szavazatát az országgyűlési választásokon.

Ezt megelőzően a helybéli református templomban vett részt a délelőtti istentiszteleten és szólt a gyülekezethez. Vasárnap este az EMNT nagyváradi demokráciaközpontjában tartott eredményvárón értékelte a választási eredményeket.