Fennakadás nélkül zajlik a voksolás a romániai külképviseleteken

MTI 2018. április 08., 19:13

Rendben, fennakadások nélkül zajlik az országgyűlési választásokon az MTI által megkérdezett magyar külképviseleteken. Csíkszerdában és Kolozsváron a négy évvel korábbihoz jóval képest többen kérték a szavazólapot.

Fotó: Gecse Noémi

A romániai külképviseleteken rendben, fennakadások nélkül zajlik a voksolás - tájékoztatta az MTI-t Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete. A bukaresti magyar nagykövetségen helyi idő szerint 14 óráig 68 magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár voksolt abból a 94-ből, ahányan itt regisztráltak.

A csíkszeredai főkonzulátusra idén 1630-an jelentkeztek be, közülük szerint helyi idő szerint 13 óráig 805-en szavaztak. Kolozsváron a 858 átjelentkezett választópolgár közül helyi idő szerint 15 óráig több mint 600-an adták le szavazatukat.

Tóth László csíkszeredai főkonzul szerint meglátszik az, hogy a négy évvel korábbihoz képest idén 600-zal többen kérték a szavazólapot a székelyföldi külképviseletre, mint négy évvel korábban. Mile Lajos főkonzul szerint a kolozsvári külképviseletre vasárnap délelőttig több levélszavazatot hoztak be a külképviseletre, mint négy évvel korábban.