Női kézilabda BL: a Győr és a Bukarest fél lábbal már a budapesti négyes döntőben

Krónika , MTI 2018. április 07., 23:31

A címvédő Győri Audi ETO KC 26-20-ra győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő szombati, első mérkőzésén. A Bukaresti CSM 13 góllal verte francia ellenfelét.

Görbicz Anita remekelt, nyolc gólt vágott a montenegróiak kapujába Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A Győr játékosai közül Tomori Zsuzsanna, valamint a norvég Nora Mörk és Stine Oftedal, illetve a holland Cornelia Nycke Groot hiányzott sérülés miatt. Az első és a második vendég gólt a spanyol Mireya González Álvarez szerezte, aki élete első BL-meccsét játszotta. Mivel Kiss Éva remekül védett, a hazaiak csak hat és fél perc után tudtak betalálni (1-4). Mivel ezután a győriek nyolc percig nem voltak eredményesek, a Buducnost átvette a vezetést (5-4).

Erre Görbicz Anita irányításával 7-0-s szériával válaszolt az ETO, amely több mint tíz percig nem kapott gólt. A játék képe a hajrában sem változott, a montenegróiak 4-1-es sorozatával ért véget a félidő, a szünetben a címvédő 12-9-re vezetett.

Amikor a második felvonás elején Bódi Bernadett húsz másodperc alatt kétszer is betalált, a hazaiak edzője, Dragan Adzic időt kért, mert újra öt góllal vezettek a vendégek (11-16), akik egy újabb 8-3-as periódust produkáltak. Eduarda Amorim a hajrában is rendkívül ambiciózusán és eredményesen támadott, a Kiss Éva helyére beállt Kari Aalvik Grimsbö jól védett, így a győriek már az első, idegenbeli találkozón hatalmas lépést tettek a négyes döntőbe jutás felé. A mezőny legeredményesebb játékosa Milena Raicevic volt, aki 16 lövésből kilenc gólt dobott.

Hasonlóképpen jól sikerült az első összecsapás a Bukaresti CSM-nek is, amely pénteken, hazai pályán 34-21-re kiütötte a francia Metz HB együttesét, így a Győrhöz hasonlóan a négyes döntőben érezheti magát. A Ferencváros azonban hátrányba került, miután szombaton kétgólos vereséget szenvedett az orosz Rostov-Don ellen. A visszavágókat egyébként jövő hétvégén rendezik, a budapesti négyes döntőre május 12-én és 13-án kerül sor.

Eredmény,
női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 20-26 (9-12)
----------------------------------------------------------------
a Győr gólszerzői: Görbicz, Amorim 8-8, González 3, Althaus, Broch, Bódi 2-2, Knedlikova 1

korábban:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)
pénteken játszották:
Midtjylland (dán)-Vardar Szkopje (macedón) 23-24 (16-13)
Bukarest (román)-Metz HB (francia) 34-21 (19-13)