Többen meghaltak, amikor tömegbe hajtott egy jármű a németországi Münsterben

MTI 2018. április 07., 18:31

Belehajtott a tömegbe egy jármű szombaton a németországi Münster belvárosában, a helyi rendőrség szerint a merénylővel együtt négyen meghaltak és többen megsebesültek.

Fotó: Pauli Ferger/Twitter

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi város központját lezárták, a helyszínen mentők, rendőrök és tűzoltók dolgoznak – közölte a rendőrség. A Westfälische Nachrichten című lap a hírportálján azt írta, hogy egy autó hajtott a belvárosban teraszokon ülő emberek közé.

A Rheinische Post című lap szintén a hírportálján azt írta, hogy teherautó rohant a tömegbe, és a rendőrség szerint az eset terrortámadás.

A Spiegel Online hírportál szerint kisteherautóról van szó, és a támadás elkövetője a merénylet után öngyilkos lett. A beszámolók szerint a támadón kívül hárman halhattak meg, a sebesültek száma harminc és ötven között lehet. Egy rendőrségi szóvivő a Rheinische Post című tartományi lapnak elmondta, a kisteherautó teraszon ülő emberek közé hajtott Münster történelmi belvárosában, vezetője pedig a gázolás után végzett magával.

A helyszínelés során, kora este a kisteherautóban gyanús tárgyat találtak, ezért kiürítették a környéket és vizsgálják, hogy veszélyes-e a tárgy – tette hozzá a szóvivő.

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint terrortámadás történt. Beszámolók szerint a sebesültek száma harminc és ötven között lehet, köztük hatan életveszélyes állapotban vannak. A münsteri rendőrség a Twitteren a találgatások mellőzését kérte. Az eset a helyiek és a turisták körében is népszerű Kiepenkerl nevű vendéglő előtti téren történt.

A német szövetségi kormány ügyeletes szóvivője útján kinyilvánította részvétét az áldozatok és a sebesültek hozzátartozóinak. Így tett Münster polgármestere, Markus Lewe is, aki egyben köszönetet mondott a mentésben és az ügy feltárásában résztvevő szakembereknek. Újságíróknak elmondta, hogy egyelőre nem ismert az eset háttere.