Erdélyi turnén a The Qualitons zenekar

Bede Laura 2018. április 05., 17:31

Három erdélyi városban lép színpadra a The Qualitons pszichedelikus soul-beat zenekar. A magyarországi együttes csütörtökön 21 órától a kolozsvári Atelier Caféban koncertezik.

Fotó: Középsuli.hu

Ugyanakkor pénteken 22 órától a székelyudvarhelyi Felső G – ’Zújgében, szombaton 20.30-tól pedig a marosvásárhelyi J’ai Bistrot lokálban lépnek az erdélyi közönség elé. A koncertsorozat a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának keretében, a Stairway Booking ügynökség szervezésében valósul meg.

A The Qualitons zenekar 2008 tavaszán alakult. Az együttes tagjai: G. Szabó Hunor – ének, gitár, dob; Hock Ernő – basszusgitár, ének; Szőke Barna – gitár; Boros Levente – dob; Menyhei Ádám – billentyű.

A ’60-as, ’70-es évek hangzásvilágára épített, korhű hangszerekkel és hangszerelésben előadott zenéjük egyedülálló a magyar zenei életben,

de számos koncertet adtak Németországban, Hollandiában és Spanyolországban is.

A The Qualitons első albuma 2010. szeptember 20-án jelent meg világszerte Panoramic Tymes címmel a német Tramp Records gondozásában. Második albumuk, A Tomorrow’s News 2014-ben jelent meg a Grund Records kiadásában, mely már kizárólag vokális dalokat tartalmaz.