Az RMDSZ arra kéri a választókat, hogy a szövetséghez vagy a főkonzulátusra vigyék a levélszavazatokat

Krónika 2018. április 03., 15:23

A levélszavazás utolsó hetébe érkeztünk, a következő napokban minden romániai magyar párt segít határidőre eljuttatni a választási levélcsomagokat.

Fotó: Bíró István

„Az elmúlt napokban több helyről is érkezett panasz, hogy késve érkeztek a szavazólapok. Arra kérünk mindenkit, aki eddig nem küldte vissza a szavazólapját, hogy sürgősen juttassa el az RMDSZ megyei szervezeteinek irodáiba, az RMDSZ területi munkatársaihoz vagy a főkonzulátusra” – hangsúlyozta Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke a kedden Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján.

Ha az utolsó hét közepén postázzák a választási levélcsomagot, már nem biztos, hogy visszaér! A későre beérkezett választási levélcsomagokat már nem veszik figyelembe, ebben az esetben a szavazat érvénytelen lesz”

– hívta fel a figyelmet.

Az RMDSZ megyei szervezeteinél április 6-ig fogadják az érdeklődőket, és segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében is – ismertette Nagy Zoltán Levente. „Az itt leadott választási levélcsomagokat a konzulátusokra juttatjuk, tehát aki az RMDSZ-hez behozza péntekig, annak biztosan célba ér a szavazata” – tett hozzá.

„Az RMDSZ megyei és területi szervezeteinek listája a www.regisztracio.ro honlapon található. Akinek kérdése van, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a 0800-444-666-os ingyenes telefonszámon” – emlékeztetett az Eurotrans Alapítvány elnöke.

Csíkszeredában a Magyar Ügyek Házában (Gál Sándor utca) is segítenek.