Nézőpont: tovább nőtt az Orbán Viktor újrázását támogatók aránya

MTI 2018. április 03., 11:34

A teljes felnőtt népesség körében 50 százalék választaná ismét miniszterelnöknek Orbán Viktort - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Fotó: Biró István

A március 19-23. között készült felmérés alapján Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét immár Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjét is megelőzte a kormányfőjelöltek versenyében.

A Magyar Idők számára készített reprezentatív felmérés szerint a miniszterelnök-jelölti versenyben Orbán Viktort 50 százalék támogatja,

míg Karácsony Gergelyt mindössze 13 százalék, Szél Bernadettet 8 százalék, Vona Gábort 7 százalék, Gyurcsány Ferencet, a DK miniszterelnök-jelöltjét 3 százalék, Fodor Gábort, az MLP elnökét és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét pedig egyaránt 1 százalék.

A közlemény kitér arra, hogy a Nézőpont Intézet közel három éve, 2015 májusától végez rendszeres kutatást a lehetséges kormányfőjelöltek közvetlen támogatottsága kapcsán. Akkor Orbán Viktort támogatottsága 32 százalékos volt. Érdekesség - jegyzik meg -, hogy Vona Gábort az elmúlt közel három év során egyszer sem támogatták 13 százaléknál többen (utóbbi eredményt 2015 augusztusában érte el a Jobbik elnöke). Ezúttal ráadásul Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek is több támogatója akadt a kormányfőjelöltek versenyében, mint Vona Gábornak.