Elszáll a télen Nagyváradról a Ryanair

Bálint Eszter 2018. március 30., 14:59

Biztossá vált, hogy a 2018–2019-es téli idényre felfüggeszti nagyváradi járatait a Ryanair.

Ezt Pásztor Sándor, a Körös-parti város légikikötőjét üzemeltető Bihar megyei közgyűlés elnöke jelentette be, miután Dublinban tárgyalt az ír fapados légitársaság képviselőivel. Pásztor közölte, megkapta a hivatalos értesítést a járatok felfüggesztéséről. Különben Nagyváradon kívül – amint az már korábban biztos volt – temesvári és craiovai járatait is felfüggesztette a légitársaság, de horvátországi, bulgáriai, litvániai és spanyolországi célpontokat is lemondott.

A Bihon.ro helyi hírportál beszámolója szerint Pásztor a szerdai dublini tárgyalásról úgy nyilatkozott, hogy „elbeszéltek egymás mellett”,

Várad pedig járulékos vesztese a Ryanair problémáinak.

Pásztor elmondta, az ír fapados társaság csak felfüggeszti a váradi járatait, a jövő téli idényt követően visszatérnek. A döntés azért is érte hidegzuhanyként a váradi és környékbeli utazóközönséget, mert a Ryanair mindig elégedetten nyilatkozott az itteni járatokról, és nemrég, február 22-én köszöntötte 100 ezredik váradi utasát olyan körülmények között, hogy még egy éve sem üzemeltetik itteni járataikat, az első gépük 2017 márciusában érkezett.

„Próbálunk más megoldásokat találni” – jelentette be csütörtökön Pásztor Sándor, aki derűlátó,

meggyőződése, hogy találnak más légitársaságot, amely pótolni tudja a kieső londoni, barcelonai, milánói, memmingeni, valamint düsseldorfi járatokat.

A tanácselnök közölte ugyanakkor, hogy már jövő héten Bukarestben tárgyal ennek érdekében. Rámutatott, a legnagyobb igény a londoni, barcelonai és az észak-olaszországi járatokra lenne.

Mint ismeretes, a váradi reptérről a Ryanair által üzemeltetett járatokon kívül csak belföldön lehet utazni, a Blue Air gépével Bukarestbe és Jászvásárra lehet eljutni, a Tarom állami légitársaság pedig Bukarestbe viszi és hozza az utasokat. Közben pedig a légikikötő nagyszabású fejlesztésen megy át, az év végéig kell elkészülnie az új, 3000 négyzetméteres terminálnak, a 22 millió lejes beruházást a reptér forgalmának megnövekedése tette szükségessé.