Bejelentette első fellépőit a VIBE – júliusban ismét fesztiválvárossá válik Marosvásárhely

Krónika 2018. március 29., 14:44

Nemzetközi fellépőkkel, ismert magyarországi előadókkal és népszerű erdélyi zenekarokkal várja az érdeklődőket a július 5–8. között Marosvásárhelyen rendezendő 2. VIBE Fesztivál.

A Maros-parti zenei rendezvény résztvevői találkozhatnak például az angliai Dub Pistols Sound Systemmel vagy a Freestylersel,

a magyarországi vonalon ByeAlex és a Slepp, Blahalouisiana, a Kistehén, a Magashegyi Underground, NB és Edo Denova lesznek az újdonságok,

illetve a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Wellhello, Margaret Island, Hősök, Anna and the Barbies, Intim Torna Illegál, Cloud9+ és Sub Bass Monster újra fellépnek a VIBE színpadain.

Az erdélyi előadók közül Dj Shivert, a FUNKorporationt és Teddy Queent jelentették be a szervezők, akik szerint a lista hamarosan újabb nemzetközi, magyarországi és erdélyi nevekkel egészül ki. „Idén azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a fesztivál első kiadásán népszerűnek bizonyult előadókat ismét meghívjuk, valamint a listát olyan zenekarokkal egészítsük ki, amelyeket tavaly nem sikerült elhoznunk.

Főként a nemzetközi vonalat fogjuk erősíteni, a most bejelentett Dub Pistols Sound Systemen és Freestylersen kívül készülünk még néhány meglepetéssel”

– fogalmazott Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató.

Az idei VIBE fesztivált a REkoncept Erdély témakör alapján szervezik, mely mindenben visszaköszön majd:

a jövőidéző fesztiválhelyszínt a kaputól a pihenőhelyekig az organikus építészet stíluselemeinek felhasználásával tervezik meg a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett díjnyertes építészek.

A szervezők korábban bejelentették, hogy a fesztivál helyszínének középpontjában egy felnőtt játszóteret alakítanának ki, tervben van egy Virtual Reality fesztiváltúra kiépítése is, illetve az informatikusok és vizuális művészek egy interaktív élménybázist hoznak létre. Bérleteket jelenleg 119 lejért lehet vásárolni, bővebb információk a vibefestival.ro oldalon találhatók.