Cél az atomfegyver-mentesítés: a két Korea április 27-én tart csúcstalálkozót

MTI 2018. március 29., 12:14

Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Panmindzson határfalu déli részén lévő Béke Házban fog tárgyalni – ebben állapodtak meg vezetőik a csütörtöki miniszteri szintű tárgyalásukon a Yonhap hírügynökség jelentése szerint.

Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter és Ri Szon Gvon, a Korea-közi ügyekért felelõs észak-koreai hivatal vezetője (archív) Fotó: Világgazdaság/MTI/EPA

A küldöttségek abban is megállapodtak csütörtökön a tárgyalásuk végén kiadott közös közleményük szerint, hogy jövő szerdán munkamegbeszélést tartanak a csúcstalálkozó protokolláris és biztonsági intézkedéseiről.

 Az áprilisi csúcstalálkozó egy újabb kezdete lesz annak a nagyszerű útnak, amelynek a végén a Koreai-félszigetet atomfegyvermentessé tesszük, békét teremtünk rajta, és fejlesztjük a két Korea közötti kapcsolatokat”

– jelentette ki a dél-koreai küldöttséget vezető Cso Mjung Gjon országegyesítési miniszter zárszavában. Noha a csúcstalálkozó minden témájában megállapodtak, a témák részleteiről még egyeztetni kell – tette hozzá.