Magyar szakembert neveztek ki a BL-címvédő Győri ETO KC élére

MTI 2018. március 28., 16:18

Danyi Gábor jelenlegi másodedző lesz július elsejétől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a szakember egy plusz egy évre szóló szerződtetését a szerdai sajtótájékoztatón jelentette be az egyesület.

Előttem az utódom. Jelenlegi helyettese, Danyi Gábor (balra) váltja Ambros Martínt (jobbra) Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Danyi Gábor 2011 óta dolgozik a klubnál, Ambros Martín előtt volt Konkoly Csaba, majd a négy éve elhunyt norvég Karl-Erik Böhn másodedzője is.

A spanyol Ambros Martín 2012 óta vezetőedzője a győri csapatnak, amellyel Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot és Magyar Kupát egyformán négy alkalommal nyert. A román válogatottat 2016 őszétől vezeti, a szakember februárban jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a győri csapatot.

Danyi Gábor a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, óriási megtiszteltetésnek tekinti a felkérést, amelyben azt érzi a legnehezebbnek, hogy saját magának megfeleljen. „Vannak határozott elképzeléseim. Az én filozófiámhoz egy gyorsabb játék áll közelebb, főleg ami az ellentámadásokat, középkezdés utáni akciókat illeti, na meg mégiscsak a magyar iskolán nőttem fel, és szeretném ezt vegyíteni azokkal az elemekkel, amelyeket meg a külföldiektől érdemes átvenni” – jelentette ki a sportnapilapnak a szakember.

Bartha Csaba klubelnök a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2018-2019-es szezon szakmai stábjában Danyi Gábort segíti a horvát férfi és női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Zdravko Zovko, s helyet kapott a stábban Kun Attila jelenlegi utánpótlás edző és Holanek Zoltán jelenlegi erőnléti edző.

Az elnök kiemelte: a stáb megválasztásakor a fő szempont az volt, hogy minden embernek meghatározott feladatköre legyen, amit szakmai tudásával a lehető legjobban el tud végezni. A bajnokságban címvédő Győr a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel, a Bajnokok Ligájában jövő szombaton vívja a negyeddöntő első mérkőzését.