Erdélyi cukrászköltemények terítéken: a székelyudvarhelyi Mihály Ágnes az Ide süss! című műsorban

Bede Laura 2018. március 29., 09:02

A székelyudvarhelyi Mihály Ágnes is megmutatja tehetségét a The Great British Bake Off cukrászverseny magyar verziójában, a Viasat3-on sugárzott Ide süss! című műsorban.

Fotó: Viasat3

Egyedüli romániai versenyzőként került be Mihály Ágnes a Viasat3-on sugárzott Ide süss! című műsorba, amely a nagysikerű The Great British Bake Off cukrászvetélkedő magyar formátuma.

Az angol cukrászversenyt már évek óta figyelemmel követem, és minden adás alkalmával elképzeltem, hogy milyen nagyszerű érzés lehet a konyhapult mögött állni,

illetve azon gondolkoztam, hogy én hogyan oldanám meg a versenyzők feladatait. Az angol műsor összeállított egy cukrászkönyvet, ami nekem is megvan és gyakran használom. Eldöntöttem, hogy ha indul Magyarországon egy ilyen jellegű vetélkedő, akkor jelentkezem” – mondta el a Krónika megkeresésére Mihály Ágnes székelyudvarhelyi hobbicukrász.

Hozzátette, nyáron mintegy kétezer jelentkezőből választották ki a műsorban szereplő tizenkettőt.

„Nyilván nem titok, hogy a műsort nem élőben sugározzák, már szeptemberben leforgatták az adásokat, amelyeket minden hétköznap helyi idő szerint 21 órától tekinthetnek meg az érdeklődők két héten keresztül. A cukrászverseny szimbóluma a kastély, a zöldövezet és a nagy fehér sátor, ezért a tíz adást a Nagytétényi Kastélyban vették fel. A végeredményről természetesen semmit sem árulhatok el” – fogalmazott az erdélyi versenyző.

Kifejtette, az első feladat részeként olyan desszertet kellett készíteniük, amely önmagukat tükrözi. A zsűritagok azt is figyelembe vették, hogy a versenyzők milyen technikákat alkalmaznak,

hogyan dolgoznak a marcipánnal vagy a különböző cukorbevonatokkal. Mihály Ágnes arról is beszámolt, hogy a rendelkezésükre álló idő mindig a feladattól függ, mivel a kelt tészták elkészítéséhez sokkal több idő szükséges, mint más süteményekhez. A hobbicukrász szerint a desszerteknél nem lehet recept nélkül dolgozni; sokszor saját recept alapján sütöttek, és a hozzávalók előkészítésében egy kisegítő csapat volt segítségükre.

Annak ellenére, hogy a gasztrovetélkedőkre jellemző a rivalizálás, a forgatásokon nagyon barátságos hangulat volt, kisegítettük egymást a konyhában”

– magyarázta Mihály Ágnes. Hozzátette, a verseny győztese lesz Magyarország legjobb amatőr cukrásza, valamint ötmillió forintos fődíjjal gazdagodik. A cukrászkölteményeket Baracskay Angéla profi cukrász, valamint Szabadfi Szabolcs Magyarország pékje címmel elismert szakember értékeli majd.

A hétfőn elkezdődött műsort Hajós András humorista és A konyhafőnök harmadik évadából ismert Sass Dániel szakács vezeti. A Viasat3 sok romániai TV-szolgáltató műsorkínálatában nem elérhető (a Digi kivétel), viszont a csatorna weboldalán utólag visszanézhetők az epizódok, amelyek az adást követően rögtön felkerülnek, és 30 napig elérhetők.