Az alacsony bérek és rossz munkakörülmények miatt tüntetnek a rendőrök és börtönőrök

Hírösszefoglaló 2018. március 24., 13:34

Több ezer rendőr és börtönőr tiltakozik szombaton Bukarestben az alacsony bérek és a rendszer hiányosságai miatt. A börtönőrök szerint nemcsak a fogvatartottak, az ő munkakörülményeiken is javítani kell.

Fotó: Grigore Popescu/Agerpres

A belügyminisztérium székháza előtt tiltakozott, majd a kormány épülete elé vonult szombaton több ezer rendőr és a börtönőr, hogy kifejezze elégedetlenségét a bérezéssel és az új adózási rendszerrel kapcsolatban. A rendőrök szombaton 16 óráig szándékoznak a Victoria-palota előtt tüntetni, számolt be az Agerpres.

A tiltakozók által magasba tartott táblák feliratai szerint a belügyminisztérium és a szakszervezetek között nincs valós párbeszéd, a rendőrök alulfizetettek, a rendszer személyzethiánnyal küzd.

Dumitru Coarnă, a rendőrségi szakszervezet elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy a rendőrök követelései egyrészt az igazságos bérezést, másrészt a munkakörülményeik javítását célozzák.

Sorin Dumitraşcu, a börtönőrök szakszervezeti szövetségének vezetője kifejtette: már hónapok óta próbálják megértetni a kormánnyal, hogy gondok vannak a munkakörülményeikkel, és hogy nemcsak a fogvatartottak, hanem a börtönőrök körülményein is javítani kell.