Megtéríti az állam a felfedhetetlen személyazonosságú rendfenntartók belföldi nyaralásának árát

Hírösszefoglaló 2018. március 20., 15:38

Elfogadta kedden a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely értelmében 2018-ban a törvény által megszabott összeg határáig megtéríti az állam a Románia területén igénybe vett turisztikai szolgáltatások árát a katonák, rendőrök, börtönőrök számára.

Fotó: Barabás Ákos

A felsorolt kategóriákhoz tartozó személyek azért nem kapnak üdülési jegyeket, hogy titokban lehessen tartani személyazonosságukat – írja az Agerpres.

A jogszabály azt is leszögezi, hogy idén felfüggesztik a közintézmények és állami hatóságok intézményeinél megüresedett állások betöltését versenyvizsga révén. Kivételt képez az Országos Börtönigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat, amelyek kiírhatnak versenyvizsgát a megüresedett állásokra, amennyiben a személyzetre fordítandó költségek nem haladják meg az erre a célra jóváhagyott keretösszeget. Indokolt esetben a parlament osztályainak megüresedett állásaira is ki lehet írni versenyvizsgát, a fenti kitétel szem előtt tartásával.

Az elfogadott szöveg értelmében a megyei tanácsok, polgármesteri hivatalok, helyi tanácsok, helyi közszolgáltatók és intézmények alkalmazottainak alapfizetését a helyi vagy megyei tanács határozatban szabja meg a szakszervezettel vagy az alkalmazottak képviselőivel folytatott egyeztetések után. A képviselőház döntő kamara volt ebben a kérdésben.