„Jól sült el” a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-idénye, de némi keserű szájíz is maradt

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. március 20., 12:44

„Első nekifutásra azt mondhatom, hogy jól sült el” – értékelte a Krónikának a Csíkszeredai Sportklub férfi jégkorongcsapatának Erste Liga-menetelését Hodos László klubelnök.

Fotó: Gecse Noémi

A székelyföldi együttes szezonja a határon átívelő bajnokságban hétvégén zárult az elődöntős párharcok ötödik meccsével, amelyet Miskolcon elveszítettek, így 4-1-es összesítéssel alulmaradtak a címvédő DVTK Jegesmedvékkel szemben. A bronzérmet jelentő teljesítmény messze túlszárnyalta az elmúlt két szezon alsóházi helyezéseit, de mint azt Hodos hangsúlyozta: „a háta mögött álló” komoly szakmai és támogatói csapatnak köszönhetően sikeres felkészüléssel és játékosátigazolásokkal tudták erősíteni az együttest.

A legjobb négy közé jutást céloztuk meg, ez sikerült, de most, az elődöntő után sajnos némi rossz szájíz maradt bennem, mert ha jobban odafigyelünk, és a játékvezetés is semlegesebb lett volna, akkor nem lett volna gond a döntő sem. De hát ilyen a sport. Jövőre még jobbak leszünk”

– mondta a klubvezető. Megjegyezte, a szakemberek is úgy vélik, hogy az Erste Liga színvonala az idén volt a legmagasabb olyan játékosokkal, akik más, erős bajnokságban is megállnák a helyüket.

Fotó: Gecse Noémi

Hodost az elmúlt idényben többen is bírálták a csapat gyenge teljesítménye miatt, többen a távozását szorgalmazták a klub éléről. Kérdésünkre válaszolva megjegyezte, mindez csak megerősítette, még inkább arra ösztönözték, hogy tovább folytassa a munkát. „Akkor is mondtam, hogy szidni meg kritizálni könnyű” – emlékeztetett, hangsúlyozva, hogy tavalyi keretépítésük gyümölcsét idén szüretelték le.

„Meg kell érteni, hogy a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben nem lehet minden évben a legjobb lenni. Sok pénzből könnyű bajnokcsapatot összeállítani, de amikor kevés van, akkor megfontoltan kell dönteni”

– tette hozzá. Megjegyezte: tavaly rengeteg ellenőrzés volt az amúgy hét szakosztályt működtető Sportklubnál, ám mind a minisztérium, mind pedig a Számvevőszék számára bebizonyosodott, hogy „komoly munkát” végeznek. Úgy véli, ennek és a versenyzőik eredményeinek köszönhetően ők idén nem kaptak a tavalyinál kisebb költségvetést, ezért tevékenységüket biztos körülmények között folytathatják.

Hodos László: jövőre még jobbak leszünk Fotó: Veres Nándor

A felnőtt férfi jégkorongcsapat számára hátravan még a szezonból a hazai élvonalbeli bajnokság, ahol már az elsőséget célozzák.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős párharcban már korábban megnyerték az első két, hazai pályás meccsüket a Steaua ellen. A folytatásban a bukaresti „bakák” lesznek a házigazdák Brassóban, ahol Hodos várakozásai alapján, a hét közepén léphetnek pályára. Kedden kiderült, hogy a következő meccs csütörtökön lesz.

Hodos szerint ha a másik ágon is a papírforma szerint alakul a csata, akkor a Brassói Corona ellen már hétvégén, legkésőbb jövő hét elején elkezdhetik a döntőt. A barcasági csapat – amely szintén az elődöntőben fejezte be az Erste Ligát – vasárnap este 5-1-re megnyerte első hazai elődöntőjét a Gyergyószentmiklósi Progym ellen, hétfőn pedig 6-1-re diadalmaskodott. A párharc csütörtökön 18.30-tól a gyergyóiak pályáján folytatódik.