Négy erdélyi előadás a Pécsi Országos Színházi Találkozón

Hírösszefoglaló 2018. március 19., 15:55

Négy erdélyi produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című székelyudvarhelyi előadás is látható lesz a POSZT-on Fotó: Barabás Ákos

A június 7. és 16. között szervezendő szemlén összesen tizennégy előadást láthat a közönség és a szakmai zsűri – írta az MTI.

A színházi találkozón a nagyváradi Szigligeti Színház az Anca Bradu rendezte A kaukázusi krétakör című darabbal kapott meghívást, a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában Ibsen Rosmersholm című darabját Andriy Zholdak rendezésében láthatja a közönség, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának versenyprodukciója pedig szintén egy Ibsen-mű lesz: a társulat a Keresztes Attila rendezte Hedda Gablert viszi a szemlére.

Helyet kapott a programban Matei Vişniec Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című mű, amelyet Zakariás Zalán rendezett a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban.

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába a két válogató, Regős János színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, a Szkéné Színház volt igazgatója és Térey János író, költő, drámaíró, műfordító a 2017. március 1. és 2018. március 10. között bemutatott, magyar nyelvű színházi premierek közül választotta ki a versenyprogram 14 előadását.