Államfői gratuláció a besztercei Tiberiu Uşeriunak, aki ismét megnyerte az északi sarkköri ultramaratont

Hírösszefoglaló 2018. március 16., 11:02

Gratulált Klaus Johannis államfő Tiberiu Uşeriunak, aki sorozatban harmadszor nyerte meg a 6633 Arctic Ultra elnevezésű, északi sarkköri ultramaratont.

Tiberiu Ușeriu a csütörtöki célba érkezéskor a kanadai Tuktoyaktukban Fotó: Facebook/ 6633 Arctic Ultra

„Gratulálok, Tiberiu Uşeriu, az ultramaraton megnyeréséhez! A román zászló zsinórban harmadszor kerül az első helyre a világ egyik legkeményebb sportversenyén. Ilyen teljesítményt csak elszántsággal és áldozatok árán lehet elérni, Tiberiu Uşeriu pedig ismét bebizonyította, hogy egy harcos” – áll az elnök pénteki, az Agerpres által idézett Facebook-bejegyzésében.

A 44 éves besztercei férfi 7 nap és 5 óra után ért célba a világ egyik legnehezebbnek tartott maratonján, 2016 és 2017 után idén is elsőként.

Az extrém időjárási körülmények között zajló versenyt a tizedik alkalommal szervezték meg idén, az előbbi évekhez képest módosított, hozzávetőlegesen 50 kilométerrel meghosszabbított útvonalon.

Tiberiu Ușeriu „edzésben” (archív) Fotó: Facebook/Tiberiu Useriu

Az összesen 617 km-es távból 280 km-t egy befagyott folyamon kellett megtenni. Ebben az évben 23-an rajtoltak el az ultramaratonon, 16-an azonban útközben feladták a versenyt.

{K1}