Mediterrán hangulat a Fran Palermo magyarországi zenekar erdélyi turnéján

Krónika 2018. március 14., 08:34

Erdélyi turnéra indul a héten a magyarországi Fran Palermo zenekar. Szerdán 21 órától a kolozsvári Form Space-ben koncerteznek, csütörtökön 20 órától a marosvásárhelyi The Bunker szórakozóhelyen, pénteken 19 órától pedig a nagyváradi Moszkva kávézóban lépnek színpadra.

A formáció stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve.

Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal, és gyúrták egybe zenei kultúrájukat.

Az együttest 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. Két kislemez és másfél éves alkotói szünet után friss erővel tértek vissza 2014 őszén a Sun in Splendour című harmadik kislemezükkel. Ezt 2015-ben az első, cím nélküli nagylemez követte, amelyet telt ház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult valamennyi jelentősebb magyarországi fesztiválon, 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi zenei díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a legjobb zenekar kategóriájában jelölték őket.

2016-os Razzle Dazzle című albumuk helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. 2017 őszén jelent meg a banda új kiadványa, a Bonerider, melyen a négy angol dalon kívül helyet kapott egy régi klasszikus is, a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala.