Magyar–román tárgyalás a közlekedési összeköttetésekről

MTI 2018. március 06., 12:24

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közlekedési összeköttetésekről egyeztetett Lucian Șova román közlekedési miniszterrel kedden Budapesten – közölte a tárca az MTI-vel.

Fotó: Kormány.hu/Kovács Márton

Mint írták, tekintettel a rendkívül szoros gazdasági együttműködésre Magyarország és Románia között, a két ország közös érdeke, hogy minél több közlekedési összeköttetést hozzanak létre.

2020-ra elkészül a két ország közötti második autópálya-összeköttetés, amely az észak-erdélyi autópályát fogja összekötni az M4-es gyorsforgalmi úttal.

A jelenleg csak hétvégén nyitva tartó tíz kisforgalmú határátkelési pont közül kettő hamarosan állandóan nyitva lesz – sorolták. Kiemelték: mindkét ország szándéka, hogy Magyarországot és Romániát minél előbb bekapcsolják az európai gyorsvasúthálózatba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatta a román közlekedési minisztert, hogy a magyar kormány egymilliárd forintot különített el egy Budapest és Kolozsvár között építendő gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.

{K1}