Tagokat toboroz az USR, egész Romániát behálózná

Krónika 2018. március 03., 12:27

Rekordidő, 48 óra alatt megkeresné azokat a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), akik a párt tagjai szeretnének lenni. Az újdonsült politikai alakulat az egész országot behálózná.

Fotó: USR

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) bővíteni szeretné sorait, ezért a párt március 10-én összeülő politikai bizottsága úgy módosítja majd a belső szabályzatot, hogy könnyítse az új tagok felvételét - jelentette be pénteken nagyszebeni sajtóértekezletén Dan Barna pártelnök.

„Nagyon lerövidítjük a határidőket. Attól a pillanattól kezdve, hogy valaki kifejezte szándékát, hogy belépne a pártba, 48 órán belül fel kell venni vele a kapcsolatot, és legtöbb egy hónapon belül értesíteni kell arról, hogy felvették-e vagy sem” - idézte az Agerpres az USR elnökét. Hozzátette, a módosításokra azért van szükség, mert az a nézet alakult ki, hogy nehéz bejutni a pártba.

„Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk a feddhetetlenségi és egyéb kritériumokról (...), de

mi is rájöttünk, hogy fel kell gyorsítanunk a folyamatot, hogy ne alakuljon ki az az érzés az emberekben, hogy egy olyan ajtón kopognak, amely nagyon nehezen nyílik ki. (...) A párttagság bővítése a legfontosabb feladat” - mondta Barna.

Az USR elnöke szerint a pártnak jelenleg 3.000 tagja van. Céljuk, hogy 2019 végéig fiókszervezetük legyen az ország valamennyi városában.

Dan Barnát egyébként Nagyszebenben választották meg képviselőnek, ahol a pártnak 60 tagja van. Bejelentette: nem jelölteti magát európai parlamenti képviselőnek a jövő évi választásokon, mert ez „nem lenne sem etikus, sem korrekt” azok után, hogy pártelnöknek választották.

Azt is közölte: a polgárok által kitöltött kérdőív alapján év végéig kidolgozzák az USR kormányprogramját.

Az USR 2017 decemberében indította útjára az USR, a te hangod mottójú országos kampányát, amelynek célja kideríteni, mit várnak el az emberek a politikai osztálytól. Az eredményeket tavasszal teszik közzé.