Orbán a választások tétjéről: vagy nemzeti kormány lesz vagy Soros emberei kerülnek hatalomra

MTI 2018. március 01., 23:15

Magyarország előtt ma két út áll: vagy nemzeti kormány lesz vagy Soros emberei alakítanak kormányt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Miskolc TV-nek adott interjúban.

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök kifejtette: az Európában közelmúltban tartott választások, s a közelgő olasz voksolás is egyetlen kérdésről, a migránsokról, a bevándorlásról szól. „Ez így van Magyarországon is, s a legfontosabb kérdésről, a migrációról kell a legtöbbet gondolkodni és beszélni” – vélte a kormányfő.

Orbán Viktor szerint Magyarország előtt két út áll: vagy nemzeti kormány lesz, és akkor nem leszünk bevándorló ország, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt, s akkor Magyarország bevándorló országgá válik. Hozzátette: Miskolcon szerinte az emberek tudják, pontosan tapasztalták korábban, mi az a bevándorlás. „Azt érdemes tudniuk, hogy a migránsok mindig nagyvárosokba mennek, a gettók, a no- go zónák ott alakulnak ki, a párhuzamos társadalmak, az együttélés minden nehézsége ott jelenik meg” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, aki két várost látott veszélyben egy migránsbarát kormány alakulása esetén, Budapestet és Miskolcot.

A magyar választás során egy olyan kérdésről kell dönteni, ami egyszeri és jóvátehetetlen, ha elhibázzák, nem lehet többet kijavítani, ezért nagyon észnél kell lennie mindenkinek, hová adja le a voksát” – közölte a miniszterelnök.

A hódmezővásárhelyi eredményről szólva (a Csongrád megyei városban az ellenzék jelöltje nyerte el a polgármesteri tisztséget a hétvégi választáson – szerk. megj.) rámutatott: nem megijedni kell, hanem megérteni, mit jelent, mi következik belőle. Az ő felfogása szerint ez egy „riasztócsengő”. Tartottak egy önkormányzati kampányt, jó jelöltjük volt, szép munkát végzett az alpolgármester, férfiasan küzdöttek, becsületesen harcoltak, a munkát elvégezték. „A jövő érdekében pedig együtt kell működni, mert minden magyar polgár fontos” – rögzítette. Politikailag úgy értékelte, hogy paktumokat kötnek a háttérben, ami folytatódik, és azzal számol, hogy mindenhol az lesz, mint Hódmezővásárhelyen.

„A végén megtalálják azt az egy embert, aki az ellenzék részéről indul, s akivel a paktumot már megkötötték: a Soros-tervnek megfelelően megszavazza a Brüsszel által kért törvényjavaslatokat” – jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint áprilisban a végén két lehetőség marad: bevándorláspárti vagy az ellenző jelöltből lehet választani. Orbán Viktor az embereknek bölcsességet kívánt a döntéshez.