„Bekeményít” magyar vonalon a bonchidai Electric Castle fesztivál

Krónika 2018. március 02., 14:39

Több magyar előadóművészt és zenekart meghívtak az Electric Castle fesztiválra, amelyet hatodik alkalommal, július 18–22. között szerveznek meg a Kolozs megyei Bonchidán.

Az elektronikus zenei rendezvénynek otthont adó Bánffy-kastély udvarán fellép a többszörös Fonogram-díjas magyar hiphopformáció, a Halott Pénz, az indie rock és indie folk műfajt képviselő, budapesti Fran Palermo együttes.

A nemrég Kolozsváron koncertet adó Middlemist Red zenekar is bemutatkozik a fesztiválozóknak.

A magyarországi formáció az atmoszférikus és pszichedelikus rock hangzásainak egy olyan egyvelegében találta meg új hangját, mely egyszerre mutat tiszteletet a műfaj teremtőinek, egyben újraértelmezi azt egy 21. századi környezetben. A komolyzenei műfajt képviselve, a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar is színpadra lép a fesztiválon – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Természetesen a magyar fellépőkön kívül román, valamint számos külföldi, híres előadóművészt is meghívtak.

Koncertet ad Jessie J angol énekesnő, aki karrierjét dalszövegíróként kezdte, majd első, Do It Like a Dude című kislemezének köszönhetően felfigyeltek rá az Egyesült Királyságban, második kislemeze, a Price Tag már világszerte a toplisták élére került. A pop, R&B és soul stílust képviselő énekesnő azóta számos zenei díjban részesült. Színpadra lép továbbá Excision kanadai lemezlovas, és a szintén kanadai Richie Hawtin Dj, illetve a Groove Armada elektronikus zenei formáció.

A fellépők teljes listája megtekinthető a www.electricastle.com oldalon, ahol a fesztiválbérleteket is meg lehet vásárolni 429 lejért.