Négy UNITER-díjra jelölték a kolozsvári színház Angyalok Amerikában előadását

Krónika 2018. február 27., 16:18

Négy kategóriában jelölte elismerésre a Román Színházi Szövetség (UNITER) a Kolozsvári Állami Magyar Színház Angyalok Amerikában című kétestés előadását.

Kató Emőke és Bogdán Zsolt a kolozsvári előadásban Fotó: Adriana Grand

A Ludmilla Patlanjoglu, Alina Epîngeac és Corin Ciobotari kritikusokból álló jelölőzsűri

Szűcs Ervint Prior Walter megformálásáért a legjobb férfi főszereplő díjára, Kató Emőkét a legjobb női mellékszereplő, Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölte. Victor Ioan Frunză, az előadás rendezője a 2017-es év legjobb rendezőjének díjára esélyes.

A legjobb női főszereplő díjára jelölték Török Olgát, aki a temesvári német színház Yuri Kordonsky által rendezett előadásában szerepel. A produkció, amelynek címe Hihetetlen és szomorú történet az ártatlan Eréndiráról és lelketlen nagyanyjáról, Gabriel Garcia Márquez műve alapján készült.

A színházi szövetség közölte, idén kiválósági díjat kap Horaţiu Mălăele színművész, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemet pedig különdíjjal jutalmazzák a hazai színházi élet gazdagításáért.

Szűcs Ervint (fekve) a legjobb férfi főszereplő díjra jelölték Fotó: Adriana Grand

A huszonhatodik alkalommal megrendezendő UNITER-gálát május 7-én tartják Gyulafehérváron. Az Angyalok Amerikában kétestés előadás legközelebb március 10-11-én tekinthető meg a kolozsvári színház stúdiótermében. Az előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon. Aki mindkét részre jegyet vásárol, kedvezményben részesül.

{K1}