Visszavágás a női kézilabda-BL-ben: Görbicz vezérletével a Győr legyőzte a bukaresti CSM-et

Krónika 2018. február 26., 21:40

Négygólos győzelmet aratott hazai pályán a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában a bukaresti CSM ellen. A mérkőzés legjobbja a tíz gólig jutó Görbicz Anita volt.

Tomori Zsuzsanna (zöld mez) küzd a bukaresti csapat védőivel Fotó: MTI

A győri Audi Arénában hétfőn este rendezett összecsapáson a BL-címvédő végig vezetve gyűrte le a román csapatot 28-24-re (a korábbi mérkőzésen a CSM hazai pályán 28-22 arányban nyert). A magyar együttes győzelmének titka többek között az volt, hogy védőinek kiválóan sikerült semlegesíteniük Cristina Neagut.

A magyar bajnokságban is címvédő házigazdák keretéből Nora Mörk és Eduarda Amorim hiányzott, de Anja Althaus – akinek november közepén súlyosan megsérült a térde – visszatérhetett a csapatba. Mindkét együttes remek védekezéssel kezdte a rangadót az MTI szerint, ezért minden találat rendkívül értékes volt. Görbicz Anita gól nélkül zárta januárban a bukaresti meccset, és első megmozdulásaként ezúttal is büntetőt hibázott. Paula Ungureanu nem sokkal később Nycke Groot hétméteresét is kivédte, ennek ellenére – Stine Oftedal vezérletével – továbbra is a házigazdák voltak előnyben (6-4). A folytatásban egyre több szabálytalanság tördelte a játékot, de ez sem törte meg a címvédő lendületét, és a 23. percben – a meccs során először – három találattal vezetett (9-6).

A kapuban Kari Aalvik Grimsbö nyújtott kiváló teljesítményt, még akkor sem kért cserét, amikor Isabelle Gulldén közelről telibe találta az arcát, és ápolni kellett. A bukaresti CSM a hajrában levitte a kapusát, hogy emberelőnyben támadhasson, és bár háromszor is gólt szerzett létszámfölényben, Groot mindhárom középkezdés után az üresen maradt román hálóba talált (13-10).

A második felvonás elején Görbicz révén kétszer is emberhátrányból voltak eredményesek a hazaiak (16-11), akik a korábban látott nagy iramban kézilabdáztak, és eredményességük miatt a vendégek a 42. percben az utolsó időkérési lehetőségüket is kihasználták.

Gulldén góljaival igyekezett tartani magát a román csapat, a győriek ráadásul támadásban némileg megtorpantak, ezért 15 percig nem találtak be akcióból. A hajrában felzárkózott a bukaresti csapat, ám Görbicz a szünet után minden büntetőjét értékesítette, és ez elégnek bizonyult a magabiztos sikerhez. A vendégcsapat egyszer sem vezetett a találkozón.

A győriek szombaton a dán Nyköbing FH otthonában folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.

    A csoport állása: 1. Győri Audi ETO KC 12, 2. Bukaresti CSM 11 (229-197), 3. Rosztov-Don (orosz) 11 (206-182), 4. Nyköbing FH (dán) 5 (196-228), 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5 (192-225), 6. Midtjylland (dán) 4

Eredmény:
    női BL, középdöntő, 1. csoport, 4. forduló:
Győri Audi ETO KC-Bukaresti CSM (román) 28-24 (13-11)
-----------------------------------------------------
a Győr gólszerzői: Görbicz 10, Oftedal 4, Bódi, Groot 3-3, Broch, Puhalák, Tomori 2-2, Knedlikova, Hansen 1-1