Tovább terjeszkedik a Wizz Air Kolozsváron

Kőrössy Andrea 2018. február 23., 10:40

A közeljövőben két új városba, Bécsbe és Lyonba indít menetrend szerinti repülőjáratokat Kolozsvárról a Wizz Air – jelentették be a légitársaság és a kolozsvári nemzetközi repülőtér illetékesei.

Fotó: Facebook/Wizz Air Hungary

Ausztria fővárosába május 30-ától lehet repülni egyelőre hetente kétszer, szerdán és vasárnap, az év folyamán pedig többször is bővíteni fognak, októbertől kedden, csütörtökön és szombaton, novembertől pedig hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap indulnak majd a járatok. A franciaországi Lyonba november 20-ától hetente két alkalommal, kedden és szombaton lehet eljutni a kincses város légikikötőjéből – írja a Ziua de Cluj helyi hírportál.

A Wizz Air illetékesei arról is beszámoltak, hogy hamarosan egy Airbus A320 típusú repülőgéppel bővül a kolozsvári flottájuk, amely így immár 7 járműből fog állni, az új gépet novemberben állítják munkába.

Szintén novembertől bővítik a Londonba, Párizsba, Bukarestbe, Rómába, Madridba, Dortmundba és Doncasterbe tartó heti járatok számát.

{K1}

David Ciceo, a repülőtér igazgatója eközben a tervezett beruházásokról számolt be. A sajtónak a reptéren bizonyos időszakokban tapasztalható zsúfoltságra vonatkozó kérdésére elmondta:

két hónapon belül két új beszállókaput alakítanak ki, továbbá a tervek között szerepel egy új terminál építése, amely az érkező és az elutazó ügyfeleket is kiszolgálná.

A hosszú távú tervek között szerepel még a kifutópálya 3500 méterre való meghosszabbítása, erre viszont csak azután kerülhet sor, hogy a kormány megvalósítja a Szamos medrének elterelését. David Ciceo arról is beszámolt: a tavalyi különösen jó év volt, hiszen 2,69 millió utasuk volt, 800 ezerrel több, mint az előző évben, ezenkívül 17 millió lejes profitot könyveltek el.

{K2}

Idén szerényebb növekedésre, 2,71 millió utasra számítanak, mivel az igazgató elmondása szerint újranyitják a marosvásárhelyi nemzetközi repülőteret, ami komoly konkurenciát fog jelenteni. Ugyanakkor, amennyiben minden az előrejelzések szerint alakul, 2030-ra elérnék az évi 7 millió utast.