Ismét sztrájkolnak a váradi villamosvezetők

Pap Melinda , Bálint Eszter 2018. február 21., 21:55

Három hónapos szünet után újabb sztrájk bénítja meg a nagyváradi közszállítást. Míg a villamosvezetők és a buszsofőrök az alacsony bérek miatt, a lakosok a gyéren közlekedő járatok miatt háborognak.

Figyelmeztető sztrájkot tartanak csütörtökön a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) alkalmazottai, így tiltakozva az ellen, hogy a polgármesteri hivatal nem adta meg nekik a három hónappal ezelőtt kért béremelést. A villamos- és buszvezetők a legforgalmasabb déli órákban, 13 és 15 óra között nem hagyják el a depót.

Virgil Mânz, az OTL szakszervezeti vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a vállalat alkalmazottai a bérek 12 százalékos emelését, illetve a kollektív munkaszerződés jelenlegi formában való megtartását kérik.

Ugyanis a tavaly októberi munkakonfliktust követően – amikor a villamosvezetők és buszsofőrök sztrájkja miatt több napra leállt a közszállítás a Körös-parti városban – mintegy félszáz alkalmazott távozott a vállalattól, egyeseket a munkakonfliktus kirobbantása miatt rúgtak ki, mások önszántukból mentek el vagy nyugdíjba vonultak. Az OTL így munkaerőhiánnyal küzd, és a vezetőség bár bérpótlékot kínál azon villamosvezetőknek, sofőröknek, akik hajlandók szabadnapon is bemenni dolgozni – nem nagy sikerrel. Az alkalmazottaknak ugyanis jelenleg 33 szabadnapjuk van, a vezetőség pedig ezek csökkenését szeretné elérni, a pótlék mellett 3 százalékos béremelést is ígér, sorolta a szakszervezeti bizalmi, aki szerint ez újabb elbocsátásokat vetít előre.

{K1}

Az érdekvédelmis elmondta,

amennyiben a csütörtöki figyelmeztető tiltakozás nem jár sikerrel, általános sztrájkot hirdetnek, amikor csak a járatok 30 százalékát kötelesek biztosítani.

Míg a villamosvezetők és buszsofőrök az alacsony bérek miatt, a lakosok a gyér járatok miatt vannak felháborodva. A tavaly októberi tiltakozó akciók nyomán ugyanis a polgármesteri hivatal ritkította a járatokat, így a korábban viszonylag gyakran közlekedő buszokra, villamosokra lényegesen többet kell várni. „Korábban a 14-es volt az egyik leggyakrabban járó busz, az útvonala is az egyik leghosszabb, a Rogériusz lakónegyedet köti össze a temetővel a belvároson át, több hivatal és az egyetem érintésével.

Ma már azonban sokszor inkább taxit hívok, ha sietnem kell, amikor pedig ráérek, akkor is gyorsabb gyalog,

ha épp az orrom előtt kanyarodott ki a busz" – panaszolta el a lapunknak egy elégedetlen váradi lakos. Egy másik polgár, aki korábban gyakran járt villamossal, azt mondja, ma már inkább elindul gyalog. Hétvégén ugyanis akár 20 perc is eltelik, amíg jön egy villamos.

{K2}

Mint arról beszámoltunk, tavaly október közepén több napra megbénult a közszállítás Váradon a vállalat vezetése és az alkalmazottak bérekkel kapcsolatos nézeteltérése miatt. Miután a villamosvezetők és buszsofőrök két napig nem voltak hajlandók kikanyarodni a depóból, Ilie Bolojan polgármester a kért béremelés helyett elbocsátásokat helyezett kilátásba és a járatok számának csökkentését irányozta elő. Az elöljáró ugyanis úgy vélte, elegendő pénz hiányában csakis az alkalmazottak számának csökkentésével érhető el a kért béremelés.