Bartis Attila lesz a nagyváradi Törzsasztal vendége

Krónika 2018. február 20., 08:59

Bartis Attila marosvásárhelyi születésű író, fotográfus, drámaíró, A séta, A nyugalom, A vége című regények szerzője lesz a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége péntek este 6 órától az Illyés Gyula-könyvesboltban (Teleki utca) Nagyváradon.

Fotó: Facebook/Bartis Attila

Bartis Attila 1968-ban született Vásárhelyen, 1984 óta él Budapesten. Az utóbbi időben félévente az indonéziai Jáwa szigetére utazik. Regényeit számos nyelvre lefordították. Magyar író műve még soha nem került németországi sikerlista élére, Bartis Attila A vége című regénye, amely egy fotográfus életének története, hónapokon át vezette az egyik legjelentősebb német sikerlistát.

„Ebben az ügyben a fotográfia mint eszköz, másodlagos. Maga az emberábrázolás az, ami problematikus. Mindig is az volt, és annak ellenére, hogy ma már valószínűleg sokan több képet készítenek egy nap, mint ahány szót leírnak, ma is problematikus.

Teljesen mindegy, hogy teológiai vagy emberi jogi aggályaink vannak, az, hogy egy ember ábrázolható, soha nem volt evidens, és valószínűleg nem is lesz az”

– nyilatkozta egy interjúban.

Bartis Attila kötetei közül A nyugalom, A vége, és a Kemény Istvánnal közösen írt beszélgetőkönyv, az Amiről kedvezményesen megvásárolható a nagyváradi eseményen.