Kétnyelvű figyelmeztetéseket osztogat a marosvásárhelyi helyi rendőrség a szabálytalankodó sofőröknek

Hírösszefoglaló 2018. február 19., 13:51

Kétnyelvű tudatosító kampányt szervez Marosvásárhely helyi rendőrsége a megállást és várakozást jelző táblákat figyelmen kívül hagyó sofőrök számára, ugyanis az elmúlt időszakban megnőtt az ilyen szabálysértések száma a város területén.

Ioan Damaschin Fotó: Haáz Vince

A helyi rendőrség képviselője szerint 2018. február 19-e és 25-e között zajlik az Együtt egy igazi európai, civilizált városért elnevezésű kampányuk, melynek során figyelmeztető cédulák elhelyezésével hívják fel az autósok figyelmét a megállási és várakozási tilalmat jelző táblákra – számolt be az Agerpres.

A cédulákon román és magyar nyelven is írja, hogy milyen kihágást követtek el a sofőrök, hogy minél szélesebb közönséget fedjen le a kampány

– tájékoztatott Damaschin.

A helyi rendőrség képviselője szerint hetente 150–200 ilyen típusú kihágást észlelnek kollégái, ami igen magas aránynak számít, ezért tartották szükségesnek a figyelemfelkeltő kampány megszervezését.

„A kampány a marosvásárhelyi és a városunkba érkező sofőröknek is szól, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. Mindenkinek köszönöm a megértést, és főként azt, hogy tiszteletteljesen viselkednek a forgalomban résztvevőkkel és a gyalogosokkal szemben is” – mondta Ioan Damaschin.

Amint arról beszámoltunk, Marosvásárhely polgármestere január elsejétől leváltotta tisztségéből Valentin Bretfeleant, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak alárendelt helyi rendőrség magyarellenességéről ismert parancsnokát. A helyi rendőrség vezetését január elsejétől Ioan Damaschin, Bretfelean korábbi helyettese látja el, Bretfelean pedig Damaschin helyetteseként folytatja a munkát.

{K1}