Férfi vízilabda Európa Kupa: magyar csoportelsőség, román kiesés

Krónika 2018. február 18., 13:51

Minden ellenfelét legyőzte, ezáltal megnyerte az A csoportot a magyar válogatott a férfi vízilabda Európa Kupában. A román együttes kikapott a spanyoloktól, így nem jutott az áprilisi nyolcas döntőbe.

Bátori Bence két góllal vette ki részét a franciák elleni vasárnapi győzelemből Fotó: Vlv.hu

Az eddig százszázalékos magyarok vasárnap délben azokkal a franciákkal csaptak össze Kecskeméten, akik korábban meglepetésre legyűrték a spanyolokat, viszont kikaptak a románoktól. Märcz Tamás együttese ezúttal nem „ragadt az öltözőben”, hanem villámrajtot vett, és bár a korábban a BL-győztes Szolnoknál játszó Crousillat révén a franciák szerezték meg az első találatot, Bátori Bencéék elhúztak 7-1-re.

A magyar győzelem pillanatokig sem forgott veszélyben, sőt az is belefért, hogy az utolsó negyedben kicsit kiengedett a csapat.

Az Európa Kupa kecskeméti csoportját ezáltal Märcz Tamás legénysége nyerte meg, és jutott az áprilisi nyolcas döntőbe. Második helyen a franciák, míg a harmadikon a spanyolok végeztek, és jutottak tovább. Nem sikerült a továbbjutás a román válogatottnak, amely vasárnap viszonylag simán kikapott a spanyol együttestől. Dejan Sztanojevics gárdája az első napon legyőzte a franciákat, pénteken kikapott a magyaroktól, szombaton pedig döntetlent játszott a grúzokkal.

Magyarország-Franciaország 9:5 (3:1, 3:0, 1:2, 2:2)
G.: Bátori 2, Erdélyi, Zalánki, Német, Bedő, Jansik D., Vámos, Manhercz K., ill. Crousillat 3, Dino, Dannone

​Az utolsó játéknap első mérkőzésén:

Spanyolország-Románia 10:4 (3:0, 1:2, 4:1, 2:1)
G.: Granados 3, Munarriz, Espanol 2-2, Minguell, Barroso, Del Toro, ill. Radu 2, Negrean, Gergelyfi

Az A csoport végeredménye: 1. Magyarország 12 pont, 2. Franciaország 6 pont, 3. Spanyolország 6 pont, 4. Románia 4, 5. Grúzia 1