Dragnea szerint hasznos volt a találkozó az államfővel

Hírösszefoglaló 2018. február 17., 11:02

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hasznosnak nevezte a Klaus Johannis államfővel csütörtökön sorra került találkozót, amelyen részt vett Viorica Dăncilă kormányfő is.

Archív felvétel Fotó: Presidency.ro

A képviselőház elnöke szerint a találkozót közvetlenül a Dăncilă-kabinet beiktatása után ütemezték be, és erről tudomása volt Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnöknek is.

„A kormány beiktatása után mintegy tízperces találkozóm volt az államfővel. Kértem, hogy foglaljon állást Brüsszelben, mert éppen oda készült, a romániai állapotokkal kapcsolatban, hisz neki sem hiszem, hogy tetszik, hogy román állampolgárok külföldön befeketítik az országot, (...) és kértem azt is, hogy miután a kormány átveszi hivatalát, találkozzunk hármasban, az elnök, a kormányfő és én” – nyilatkozta az Agerpres szerint péntek este az Antena 3 műsorában Liviu Dragnea.

Dragnea szerint a megbeszélés napirendjén az esedékes román EU elnökség, az egyesülés centenáriumával kapcsolatos rendezvények és a Három tenger kezdeményezése találkozó szerepelt.

A beszélgetésen szó került az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységéről is.

Amikor Johannis „néhány büntetőügyes” kijelentéséről kérdezték, Dragnea azt felelte: „Én soha nem értettem egyet ezzel a hozzáállással sem az elnök, sem mások részéről, de nem szeretnék állást foglalni az ügyben (...) Megvárom, míg az egésznek – fogalmam sincs miként – vége lesz, s majd azután elmondom a véleményemet, mert nagyon határozott álláspontom van ezzel kapcsolatban.”

Dragnea azt mondta, Călin Popescu-Tăriceanunak, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnökének tudomása volt a találkozóról.

„Koalíciós társammal előre megbeszéltük ezt a találkozót. Nem egy titkos találkozó volt, amelyet megpróbáltam volna elrejteni Tăriceanu elől” – szögezte le Dragnea.