Elektromos autók számára nyit töltőállomásokat a Mol Romániában

Krónika 2018. február 16., 18:59

A Mol Románia megnyitotta első, elektromos autóknak létrehozott töltőállomását a bukaresti Nicolae Caramfil utcai benzinkúton.

Fotó: Mol

Az elektromos töltőállomás AC és DC 50 kW teljesítmény leadására képes, kompatibilis bármely Európában és Ázsiában forgalmazott, elektromos vagy hibrid járművel. Az e-töltővel egyszerre két autó is tölthető.

Az elektromos autók akkumulátorai, modelltől függően, 80 százalékos töltöttségi szintig akár 20 perc alatt feltölthetők.

Az olajipari vállalat csütörtöki közleményéből kiderül, a Mol Románia első elektromosautó-töltőjének megnyitása a csoport 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájának része, amelynek célja többek között hogy a „hagyományos” üzemanyag-értékesítési tevékenység helyett fő mobilitás szolgáltatóvá váljon.

A stratégia további eleme a Mol részvétele a NEXT-E projektben. A NEXT-E célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomások hálózatának a kifejlesztése, amelynek révén 222 standard gyors töltőállomást (50 kW) és 30 ultragyors töltőállomást (150-350 kW) telepítenek. Ez kulcsfontosságú infrastruktúrát biztosít a járművek elektromos töltéséhez a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában. A Mol Románia hálózatában a következő e-töltők a NEXT-E projekt keretében nyílnak, 2018 végéig 14 elektromosautó-töltőt telepít a vállalat.