Színházi kiválóságok: tizenhárom produkció a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon

Krónika 2018. február 16., 14:44

Tizenegy erdélyi és magyarországi társulat tizenhárom produkcióját láthatja a közönség a nagyváradi Szigligeti Színházban a hatodik alkalommal, március 20–25. között rendezendő HolnapUtán Fesztiválon.

Fotó: Facebook/HolnapUtán Fesztivál

A szervezők szerint válogatásukban arra kíváncsiak, miként gondolkodnak a fiatal színházi alkotók a klasszikus színdarabokról. Az idei kiadás programjában többek között Shakespeare-, Ibsen-, Büchner-, Katona József- és Wedekind-szövegek kortárs színreviteleit láthatja a közönség, olyan elismert fiatal rendezők tolmácsolásában, mint a 2017-es Pécsi Országos Színházi Találkozón legjobb rendezőnek választott Székely Kriszta, a Junior Prima díjas Kovács D. Dániel vagy a több ízben fesztiváldíjas Sardar Tagirovsky.

Ugyanakkor nagyon örülünk, hogy a nagyszalontai születésű Botos Bálint először mutatkozik be a Szigligeti Színházban, illetve hogy az előadáskínálatban Györfi Csaba mozgásszínházi előadása, valamint Horváth Anna és Tasnádi-Sáhy Péter első kőszínházi rendezései is helyet kaptak”

– mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Fazakas Márta, a HolnapUtán főszervezője.

A fesztivál ideje alatt zajlik a Magyar Színházi Szövetség technikai workshopjának második állomása, valamint ismét megszervezik a Kárpát-medencei színházi hallgatók bevonásával történő workshopot. A fesztivál nyitónapján, 18 órától a Szigligeti Stúdió ad otthont Ozsváth Zsuzsa festménykiállításának, amelyet az Élő Várad mozgalom szerzőinek felolvasása kísér majd.

A szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy hamarosan okostelefonon is elérhető a fesztivál teljes programja az androidos és iOs-telefonokra egyaránt telepíthető FestivApp applikáció segítségével, amely rengeteg kiegészítő információval szolgál, az esetleges programváltozások esetén pedig valós időben tájékoztatja a felhasználót.