Főszereplőt keresnek Szőcs Petra kolozsvári születésű rendező új filmjébe

Krónika 2018. február 15., 13:49

Az idei Velencei Filmfesztiválra készülő, Deva Mall című film készítői főszereplőt keresnek: 13–15 év közötti lányok jelentkezését várják. Az alkotás rendezője Szőcs Petra.

Fotó: Labiennale.org

A kolozsvári születésű rendező, forgatókönyvíró filmterve a velencei Biennale College – Cinema 6. workshopjának utolsó felvonásán bekerült a három legjobb közé, így finanszírozást nyert a gyártásra – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A Velencei Biennálé 2012-ben indította el a Biennale College nevű programját, amely évente három kis költségvetésű film gyártását finanszírozza. A program első vagy második játékfilmjükre készülő rendezőknek szól, a több száz filmterv közül egy tucatot válogatnak ki, amelyeket tutorokkal fejlesztenek tovább. Az elkészült forgatókönyvekből évente három kapja meg a gyártási támogatást, az elkészült alkotásokat a Velencei Filmfesztiválon is vetítik. 

A Deva Mall az első magyar filmterv, amely elnyerte a Velencei Biennálé támogatását.

A filmterv szinopszisa szerint a történet egy árvaházban játszódik. Egy kamasz lányról szól, aki új anyát akar szerezni magának. A Deva Mall készítői a főszereplő megformálására keresnek 13–15 év közötti lányokat. A leírás szerint a karakter lendületes, harsány személyiség, kirí a vele egykorúak közül. Nem egy jólfésült, városi gyerekről van szó, sokkal inkább egy vadóc, különleges kislányról.

A film készítői arra kérik a jelentkezőket, hogy küldjenek magukról egy fotót, feltüntetve életkorukat és egy rövid, bemutatkozó szöveget, a következő e-mail-címre: casting.devamall@gmail.com.

A jelentkezési határidő: február 28.

Szőcs Petra kolozsvári születésű rendező, forgatókönyvíró. A kivégzés című rövidfilmje
2014-ben a Cannes-i Filmfesztiválon versenyzett, és a szarajevói filmfesztiválon
többszörösen díjazták. Alkotásait a Filmtettfeszt is többször műsorra tűzte, 2016-ban Csoszogj úgy című alkotása kapta az erdélyi filmfesztivál versenyprogramjának fődíját.