Elkészülhet határidőre a Kolozsvár–Marosvásárhely-sztráda

Kőrössy Andrea 2018. február 13., 10:57

A jövő év végére elkészülhet az észak-erdélyi autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti része a nagyberuházások alakulását figyelemmel kísérő Infrastruktúráért Egyesület szerint, amely légi felvételt készített az építőtelep egy részéről.

Fotó: Boda L. Gergely

A szervezet közleményében rámutat: noha látszólag a munkálatok nincsenek előrehaladott állapotban, figyelembe kell venni, hogy a szakaszra csak 2017 novemberében bocsátották ki az építkezési engedélyt, az elmúlt hónapokban pedig többé-kevésbé téli időjárási körülmények között zajlott a tevékenység.

Az egyébként az autópálya-projektekkel szemben igencsak kritikus egyesület így elégedett a Kolozsvár–Marosvásárhely-sztráda állapotával, és az eddigiek alapján valós esélyt látnak arra, hogy 2019 végére elkészült a szakasz.

Amennyiben ez megvalósul, az észak-erdélyi sztrádán megszakítás nélkül lehetne közlekedni a Kolozsvár melletti Magyarnádas és a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádtő között.

Az egyesület Gyulafehérvártól északra, a Szászsebes és Torda közötti autópálya építőtelepéről is készített légi felvételeket a napokban, ezzel a beruházással azonban már korántsem annyira elégedettek. Rámutatnak: a munkálatok jól láthatóan kezdetleges állapotban vannak, így a kivitelező Impresa Pizzarotti cégnek komoly erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy az ugyancsak 2019 végi határidőre elkészüljön a szakasz. A felvételek alapján a kivitelezőnek az egyenlőtlen felületű talajjal, a lejtőkkel gyűlt meg a baja.