Kis kihagyás után ismét kódolatlan az M4 Sport olimpiai közvetítése

Krónika 2018. február 12., 14:35

Hétfőn helyreállt a rend az M4 Sport olimpiai közvetítése terén, és a Krónika közbenjárására megszűnt a vélhetően tévedésből elrendelt geokódolás.

Fotó: Usa.canon.com

A Magyar Közszolgálati Televízió sportcsatornájának illetékesei a múlt héten jelentették be, hogy a február 9. és 25. között a dél-koreai Phjongcshang-ban zajló téli olimpia sportközvetítéseit az M4 Sporton korlátozás nélkül nézhetik a külhoni magyarok is.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója pénteken nyilatkozott arról, hogy, ez az első olimpia, amelyet korlátozás nélkül követhetnek figyelemmel a Magyarországgal szomszédos országok területéről is, mivel az esemény közvetítési jogait a teljes Kárpát-medencére megszerezte a csatorna. Hozzátette, a nemrégiben életbe lépett szerződéssel az MTVA 2024-ig szerezte meg a sportközvetítések jogát, ez az időszak két téli és két nyári olimpia eseményeit is felöleli.

A bejelentésnek megfelelően pénteken és szombaton azoknak a romániai kábelszolgáltatóknak az előfizetői is zavartalanul követhették a phjongcshangi téli játékok közvetítéseit az M4 Sporton, amelyeknél az előfizetett csomagba a közszolgálati csatorna kínálata is beletartozik.

Vasárnap azonban beállt a geokódolás, emiatt a két nagy hazai kábelszolgáltatónál, a UPC-nél és az RCS & RDS-nél szerzői jogi korlátozás miatt az erdélyi magyar tévénézők nem nézhették az M4 Sport helyszíni tudósításait.

Lapunk hétfőn délelőtt jelezte a kialakult helyzetet az MTVA-nál, megtudakolva, hogy tudnak-e a problémáról, mi az oka ennek, és mit terveznek tenni annak érdekében, hogy a határon túli magyarok a magyar közszolgálati televízió sportcsatornáján követhessék a téli olimpiáról szóló közvetítéseket.
Választ ugyan nem kaptunk, viszont 14 órakor megszűnt a geokódolás, így immár Romániában is zavartalanul megtekinthetőek az M4 Sport olimpiai közvetítései, és az erdélyi magyar sportbarátok élőben szurkolhatnak kedvenc versenyzőiknek.