Magyar lobbi a brassói repülőtérért: pénzt szereznének az államtól a háromszéki elöljárók

Bíró Blanka 2018. február 08., 11:20

Keresik a jogi formáját annak, hogy az állam is beszálljon az épülő brassói repülőtérbe, a székelyföldi politikusok szerint ugyanis nincs az rendjén, hogy a Brassó megyei közgyűlés egyedül maradt az ügyben.

Fotó: Facebook/Aeroport International Brasov

Az RMDSZ parlamenti frakcióit kérik a háromszéki politikusok, hogy lobbizzanak a Brassó-Vidombák nemzetközi repülőtér kormánytámogatásáért. Tamás Sándor, a szövetség háromszéki szervezetének elnöke szerdán bejelentette, Kelemen Hunorral, a szövetség elnökével egyeztettek ebben a kérdésben, ő pedig az ügy mellett áll.

Azonban meg kell még találni a jogi formáját annak, hogy az állam is beszálljon a légikikötő építésébe.

Ennek több módja is van: lehet kormányrendelettel biztosítani a finanszírozás egy részét, de az is járható út, hogy a fejlesztési minisztérium módosítja az országos közlekedési nagyberuházások tervét, és ebbe bekerül a brassói repülőtér, hiszen ezzel országos érdekeltségűvé teszik, és biztosítják az anyagi fedezet egy részét.

Nincs az rendben, hogy a Brassó megyei önkormányzat magára marad ezzel a projekttel, hiszen ez regionális, sőt országos érdekeltségű ügy. Nincs az rendben, hogy Bukarest folyamatosan akadályozza a repülőtér megépítését,

akár adminisztratív úton, akár úgy, hogy nem biztosít pénzügyi forrásokat”– fogalmazta meg Tamás Sándor. Rámutatott, a központi fejlesztési régióban Brassó a húzóerő a turizmus terén, ám országos szinten is, Bukarest után a leglátogatottabb város, ez elég indok arra, hogy kormánytámogatással épüljön meg a légikikötő. A székelyföldi megye közgyűlésének elnöke ugyanakkor megismételte, fenntartják korábbi felajánlásukat.

A Kovászna Megyei Tanács és Sepsiszentgyörgy önkormányzata már tavaly elfogadott egy szándéknyilatkozatot, hogy 3-3 millió euróval támogatják a légikikötő befejezését.

Cserébe csak annyit várnak el, hogy a repülőtéren biztosítsák a többnyelvűséget, a feliratok román, magyar és angol nyelvűek legyenek.

Tamás Sándor rámutatott, regionális érdek a reptér megépítése, hiszen szaktanulmányok igazolják, hogy a légikikötők 60 kilométeres körzetében fellendül a gazdasági és a turisztikai forgalom. A háromszéki politikusok abban bíznak, hogy sikerül a politikai befolyást érvényesíteni, hiszen amikor a szövetség kormányon volt, „átbillentették” azt a sürgősségi kormányrendeletet, amivel átadták a reptér addig állami tulajdonban levő területét a Brassó Megyei Tanácsnak. 

A Brassó megyei közgyűlés a múlt héten szavazta meg, hogy 200 millió lejes hitelt vesznek fel, ebből 155 millió lejt szánnak a reptér megépítésére. Ennek ellenére nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy más önkormányzatokkal kötnek partnerséget a beruházások finanszírozására.

Adrian Veştea megyei önkormányzati elnök azt nyilatkozta, a mandátuma végére szeretné, ha működőképes lenne a légikikötő.

Mint ismert, a repülőteret több mint tíz éve kezdték el tervezni, 2006-ban készült el a megvalósíthatósági tanulmány, és 2013-ban megépült a kifutópálya. A befektetés teljes értéke 57,5 millió euró, ebből 34 millió eurót már elköltöttek.