Őrizetbe kerültek a rahovai börtönkórház fogvatartottakat verő alkalmazottai

Krónika 2018. február 07., 21:53

Őrizetbe vette a bukaresti ötödik kerületi ügyészség a rahovai börtönkórház nyolc alkalmazottját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy erőszakosan bántak a fogvatartottakkal, majd dokumentumokat hamisítottak, hogy megakadályozzák a felelősségre vonást.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az ügyben kedden végzett házkutatások nyomán 15 személy, köztük a rahovai börtönkórház igazgatóhelyettese, Călin Florea ellen is bűnvádi eljárás indult többek között rossz bánásmód, ütlegelés vagy egyéb erőszakos tettek, közokirat-hamisítás, magánokirat-hamisítás, hamis tanúzás és bűnpártolás miatt.

A bukaresti ötödik kerületi ügyészség közleménye szerint a börtönkórház érintett alkalmazottai 2015 és 2018 között rossz bánásmódban részesítettek négy fogvatartottat, majd bizonyos iratok meghamisításával és a vallomások befolyásolásával megpróbálták megakadályozni az elkövetők felelősségre vonását.

Nyolc személyt vettek őrizetbe az ügyben, és előzetes letartóztatásukat vagy házi őrizetbe helyezésüket kérik a bíróságtól. Egy kilencedik gyanúsított ellen hatósági felügyeletet rendeltek el.