Szabadlábra került Nagy Zsolt egykori minisztertársa

Krónika 2018. február 05., 21:39

Feltételesen szabadlábra helyezték hétfőn este Codruţ Sereş volt gazdasági minisztert. Sereş az Ilfov megyei törvényszék döntése értelmében hagyhatta el a jilavai börtönt, miután négy évben és nyolc hónapban megszabott büntetéséből három évet letöltött.

Codruţ Sereş volt gazdasági miniszter

Codruţ Sereş ellen egy másik jogerős ítélet is született a Hidroelectrica-ügyben, ebben négy év letöltendő szabadságvesztéssel sújtották.

A jilavai büntetés-végrehajtási intézetet elhagyó Sereş úgy nyilatkozott: azon kollégái iránti tiszteletből, akik még börtönben vannak, nem árul el részleteket, csak annyit mond, hogy „az élet nagyon nehéz a börtönben.”

Codruţ Sereş és Nagy Zsolt volt minisztereket 2015-ben 4 év és 8 hónap, illetve 4 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a stratégiai privatizációk perében.

Nagy Zsoltot 2017 októberében helyezték feltételesen szabadlábra. A két volt minisztert nemzetközi bűnszervezethez való csatlakozás és titkos adatok kiadása révén elkövetett hazaárulás vádjával állította bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT). A vádhatóság szerint a dél-munténiai Electrica részvénytársaság, a Petrom, a bukaresti Romaero részvénytársaság, a krajovai repülőgépgyár, valamint a Román Posta magánosítása esetében történtek törvénytelenségek.

{K1}