Születésnapot ünnepelnek a kolozsvári Puck Bábszínházban

Krónika 2018. február 05., 08:15

Fennállásának 68. évfordulóját ünnepli hétfőn a kolozsvári Puck Bábszínház, amely ez alkalomból két bemutatót és egy bábszínészportrét tűzött műsorra.

Hétfőn 11 órától a magyar tagozat a Paprikajancsi kalandjai című előadást mutatja be, amely a Simeon Egyesület és a Puck Bábszínház koprodukciója.

A Vadas László által rendezett előadás főszereplője Paprikajancsi, akinek bátor kiállása, eszessége és ébersége legyőzi az ördögöt.

A népi bábhősnek az önfejű székely asszonnyal is szót kell értenie ahhoz, hogy elérje célját. A történet számos kalandot, fordulatot kínál. A román tagozaton 18 órától az Ali Baba és a negyven rabló című mesét mutatják be. Traian Savinescu rendezésében életre kel Az Ezeregyéjszaka meséi közül az egyik legismertebb történet. Az arab mesében a jóság és a barátság minden akadályt legyőz.

Az ünnepi nap záróakkordjaként Doina Dejica bábszínészt ismerheti meg a közönség.

A jeles művésznő 50 éven keresztül volt színésznője a Puck Bábszínháznak. A Kulisszamesék címet viselő program által tehát a Puck Bábszínház múltjába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők. A belépés egész napra ingyenes.