Magyarlakta településeknek is jut a visszaosztásokból Kolozs megyében

Krónika 2018. február 02., 08:26

A Kolozs Megyei Tanács több mint 54 millió lejt oszthat szét az önkormányzatoknak a jövedelemadók visszaosztásából, ebből több mint 16 millió lej magyarlakta települések büdzséjét egészíti ki – derül ki a szövetség Kolozs megyei szervezetének közleményéből.

Vákár István Fotó: Kifor

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke elmondta, a pénzleosztás során figyelembe vették, hogy a magyarok által lakott települések megfelelőképpen kapjanak támogatást. „Előzetesen konzultáltunk az RMDSZ-es polgármesterekkel és alpolgármesterekkel, arról hogy a településeken milyen beruházásokra szeretnék fordítani a beérkező összegeket. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy

ezúttal a támogatásokat saját belátásuk szerint használhatják fel az önkormányzatok”

– idézte Vákárt a szövetség közleménye.

A tanácshatározat értelmében a városok közül Bánffyhunyad kapta a legtöbb támogatást, 1,55 millió lejt. A szamosújvári önkormányzatnak megítélt összegből 50 ezer lejt a magyar tannyelvű elméleti líceum elektromos hálózatának fejlesztésére irányoztak elő. Az aranyospolyáni ravatalozó megépítését 50 ezer lejjel támogatja a megyei tanács, ezt a Tordának kiutalt összegből kell elkülöníteni. A támogatások teljes listáját a Kolozs Megyei Tanács internetes oldalán teszik közzé.