Fesztivált indít tavasszal a Maszín Szatmárnémetiben

Krónika 2018. február 01., 11:40

Az első Maszín-fesztivált, a MAFESZT-et indítja útjára áprilisban az öt erdélyi társulatot magába foglaló Magyar Színházi Szövetség (Maszín).

Illusztráció Fotó: Czinzel László Photography

A szervezet közlése szerint a seregszemlének – amelyet április 19. és 24. között tartanak – a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata lesz a házigazdája.

Az ötnapos rendezvény a tagszínházak előadásainak seregszemléjét és egy neves rendező által vezetett színészworkshopot foglal magában.

A szervezet kétnapos technikusképzést is tart március 19-én és 20-án Nagyváradon a tavaly novemberben szervezett műhely folytatásaként. A Maszín tagszínháza a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház.

A fél évvel ezelőtt alakult színházi szövetség elnöksége az Aradi Kamaraszínházban tartott gyűlést január 27-én. A tagszínházak képviselői kiértékelték a szövetség 2017-es évi tevékenységét, megbeszélték az idei esztendő első fél évének a terveit, illetve döntöttek a szervezet grafikai arculatáról, amely a Maszín hamarosan induló honlapján kerül bevezetésre.