Április 15-ig kitolták a 600-as adóbevallási űrlap benyújtási határidejét

Krónika 2018. január 31., 14:22

Április 15-ére módosították a 600-as adóbevallási űrlap benyújtási határidejét – az erről szóló sürgősségi rendeletet szerdai ülésén fogadta el a bukaresti kormány.

Fotó: ANAF

A béren kívüli juttatásokban részesülő személyeknek eredetileg január 31-éig kellett volna benyújtaniuk a 600-as űrlapot, a határidőt azonban április 15-ére módosították, hogy az érintetteknek legyen lehetőségük alkalmazkodni az új követelményekhez – áll a kabinet szerdai közleményében.

A hivatalos statisztikák szerint mintegy 210 ezer adófizetőnek kell benyújtania ezt a formanyomtatványt, és hozzávetőlegesen 28 500-an tették ezt meg eddig országszerte.

Az új kabinet első ülésének elején Viorica Dăncilă kormányfő azt mondta, az elkövetkező hetekben megoldást keresnek majd arra, hogy a béren kívüli juttatásokban részesülő személyeknek egyetlen űrlapot kelljen majd kitölteniük, illetve hogy a befizetés évente egy alkalommal történjen, és ne előzetesen. A rengeteget bírált formanyomtatvány révén számolja ki az adóhatóság, hogy mekkora egészség- és társadalombiztosítási hozzájárulás befizetésére kötelesek az adófizetők a béren kívüli juttatások után.