Bántalmazták a POL tanácsosát egy marosvásárhelyi lokálban

Krónika 2018. január 30., 16:47

Bántalmazták egy marosvásárhelyi lokálban Hermann Mark Christiant, a Szabad Emberek Pártjának (POL) önkormányzati képviselőjét múlt csütörtökön, az incidenst a biztonsági kamerák is rögzítették – közölte a Transindex.

Hermann Mark Christian Fotó: Boda L. Gergely/archív

A portál szerint a történteket Hermann Mark Christian a Marosvásárhelyiek nevű Facebook-csoportban osztotta meg. A tanácsos azt írta, évek óta zaklatja őt Kovács István Dávid, a városi tanács ülésein folyton megzavarja, és ha utcán vagy kávézóban találkoznak, rendszeresen inzultálni kezdi, zsarolja, fenyegeti.

A múlt héten egy főtér melletti kávézóban tettlegességig fajult a dolog.

Hermann szerint épp a lokál előtt beszélgetett egy ismerősével, s amikor visszament az asztalához, látta, hogy Kovács az asztalánál ül, ahol személyes holmijait hagyta. A tanácsos azt mondja, próbálta kerülni a konfliktust, ezért inkább fizetni ment, azonban szóváltásba kerültek Kováccsal, ezt követően tettlegességig fajult a dolog.

Az ügy pikantériája, hogy mindketten azt állítják, a másik kezdte a verekedést és az inzultálást. A biztonsági kamerák Youtube-on is elérhető felvételén azonban egyértelműen látszik, hogy Kovács István a támadó fél, míg a POL-os tanácsos nem üt vissza, csupán védekezni próbál.

Kovács a Transindexnek egyébként azt nyilatkozta, Hermann kezdte a konfliktust, a tanácsos ütött először, és úgy értesült, a felvételt manipulálták. Hermann variánsát erősítette meg a lokálban dolgozó pultos is, aki nem vett olyasmit észre, hogy a tanácsos bárhogyan sértegette volna, vagy vulgárisan beszélt volna Kovács István Dáviddal. A POL tanácsosa egyébként azt állítja, sérüléseket is szenvedett ágyéktájon és már a helyszínen feljelentést tett. A portál úgy értesült, az ügyben nyomozás folyik.