Meglepetést remél a román futsalválogatott a kedden kezdődő Európa-bajnokságon

Krónika 2018. január 30., 12:20

Tapasztalt játékosokra épít Románia a kedden kezdődő teremlabdarúgó-Európa-bajnokságon, ahol szerdán Portugália (19 óra), pénteken pedig Ukrajna (21.45) lesz az ellenfele a C csoportban.

A román válogatott edzése a Stožice Arénában Fotó: Facebook/Federația Română de Fotbal

A Robert Lupu edzette keret vasárnap érkezett meg a szlovén fővárosba, Ljubljanába, ahol a triójuk első két helyén kellene végezniük a negyeddöntős szerepléshez. A hazai sportági szövetségi honlapján a korábbi román kapitány, a Székelyudvarhelyi FK edzője, Jakab Zoltán úgy vélekedett, hogy az ukránok elleni összecsapásra kellene összpontosítani, mert azon fog eldőlni a továbbjutás.

Nehéz lesz, mint mindig. Portugália ellen különösen, hiszen a világ legjobb játékosa, Ricardinho náluk játszik. Nekünk Ukrajnával kell küzdenünk, és szerintem van esélyünk a győzelemre”

– vélekedett a sportág legelismertebb hazai szakértője.

Lupu is abban bízik, hogy keretének 31,2-s átlagéletkora kedvező eredményeket hoz. Szerinte idősebb, de tapasztalt focistái mellett a honosított Savio és Felipe, illetve a fiatal Octavian Cireș friss lendületet ad majd a játékuknak. „A csapategység a legfontosabb fegyverünk. Ez a keret sok mindent megvalósíthat” – mondta a meglepetésben bízó szakember.