Kolozs megye: az RMDSZ valamennyi városi szervezetét nő irányítja

Krónika 2018. január 29., 13:33

Nagy Annamáriát bízta meg az elnöki feladatok ellátásával az RMDSZ aranyosgyéresi szervezete. Kolozs megyében ezáltal valamennyi városi RMDSZ-szervezetet nő irányít.

Nagy Annamária a közösséggel való párbeszédet tűzte ki célul Fotó: RMDSZ

A szövetség Kolozs megyei szervezetének hétfői tájékoztatása szerint az aranyosgyéresi szervezet január 26-án, pénteken rendezett tisztújító gyűlést. Az elnökké választott Nagy Annamária közölte, elsődleges célja az, hogy folyamatos párbeszédet alakítson ki a város magyar közösségével.

„Ugyanakkor fontosnak tartom azt is, hogy egy jól működő kommunikációs rendszert alakítsunk ki az önkormányzati képviselőkkel, egyházi elöljárókkal, civil szervezetekkel is” – idézte az RMDSZ közleménye Nagy Annamáriát.

Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke a tisztújítást követően elmondta, 2018-ban több helyi szervezetnél is  tisztújításra kerül sor, az elsőt Aranyosgyéresen tartották. „Most már elmondhatjuk, hogy Kolozs megyében az RMDSZ összes városi szervezetét nők vezetik” – fogalmazott a parlamenti képviselő. Csoma Botond arra utalt, hogy a szövetség kolozsvári szervezetét Horváth Anna volt alpolgármester, a szamosújvárit Rotár Izabella, a bánffyhunyadit Búzás-Fekete Mária alpolgármester, a désit Kovrig Annamária Magdolna, a tordait pedig Csép Leylla irányítja (utóbbiak önkormányzati képviselőként is tevékenykednek).

Az RMDSZ aranyosgyéresi szervezetének új választmánya ebben az évben is kiemelkedő figyelmet szentel a közösségi programok megszervezésére. A tisztújító gyűlésen elhangzott, továbbra is meg szeretnék szervezni az Aranyosgyéresi Magyar Napokat, amely az elmúlt évben is nagy sikernek örvendett a magyar közösség berkeiben, továbbra is szerveznek különböző sport összejöveteleket, családi és gyerekprogramokat is. Legközelebb február 5-9 között szervezik meg a hagyományos Népfőiskolát.